• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 13 Temmuz 2021 17:15

Uyuşturucu Ticaretine Çocukları da Bulaştırdılar

Uyuşturucu Ticaretine Çocukları da Bulaştırdılar
Adli Bilişim Uzmanı emekli polis memuru İsa Altun, ailelere uyuşturucu uyarısında bulunurken uyuşturucu satışında çocukların kullanılmaya başlandığına dikkat çekti

Uyuşturucu tacirlerine darbe üzerine darbe vuruluyor ama onlar dur durak bilmiyor. Antalya’nın özellikle Zeytinköy olarak bilinen bölgesinde yol kenarında adeta peynir ekmek gibi uyuşturucu satılıyor.


Uyuşturucu kullanım yayı her geçen gün düşerken uyuşturucu satış yaşı da düşmeye devam ediyor. Hatta internetten dahi uyuşturucu satışına başlanmış durumda. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Adli Bilişim Uzmanı ve emekli polis memuru İsa Altun, uyuşturucu tacirlerinin acımasının olmadığını söyledi.

SORUNLU AİLELERİN ÇOCUKLARI HEDEFTE

Uyuşturucu çetelerinin, sorunlu ailelerin çocuklarını tespit etmeye çalıştığını dile getiren Altun, uyuşturucu çetelerinin ağına düşen çocukların kurtulamadığını belirtti. Altun, “Uyuşturucu çeteleri çocukları bir rant kapısı olarak görüyor. Herhangi bir çeteye ve organize suç örgütüne bulaşmadan önce bir değil bin bir defa düşünmelerinde fayda var. Çünkü bu çeteler hiç acımıyorlar” ifadelerini kullandı. Altun, gençleri ve aileleri uyanık olmaya davet etti.

BİLİŞİM UYUŞTURUCUYU BESLİYOR

Altun, "Bilişim uyuşturucuyu besliyor. Uyuşturucu bilişimi besliyor. Dolayısıyla organize suç örgütleri teknolojiyi çok iyi kullanıyorlar. Bünyelerinde hackerlar var. İsterikleri hesaplara girebiliyorlar, gençlere ulaşabiliyorlar. Dolayısıyla ailelerin, bilişim medya okur yazarlığı konusunda bilinçlenmeye ihtiyaçları var. Bu konuda yeterli donanıma sahip olmaları lazım” şeklinde konuştu.

İNTERNETTEN UYUŞTURUCU SATIŞI ARTTI

Altun, uyuşturucu ticareti yapanların ve organize suç örgütlerinin artık sosyal medya üzerinden de satış yaptığını anlattı. 

Pandemi döneminde sokak kısıtlamaları ile birlikte internet kullanımının arttığına dikkat çeken Altun, internetin yararları olduğu gibi zararları da olduğunu kaydetti. Sosyal medya ve internet uyuşturucu yaşını düşürdü. Ailelerin bu konuda çok dikkat etmesi lazım. Bir kişiyi sosyal medyadan arkadaş olarak eklediğinizde hiç tanımadığınız bir insanı evinize davet ediyorsunuz” derken ailelerin çocuklarının sosyal medyalarını kontrol etmeleri gerektiğini söyledi.

UYUŞTURUCUNUN TEDAVİSİ ÇOK PAHALI

“Anne ve baba günde 60 saniye çocuğunun gözlerine sevgiyle bakıp, bol bol sarılırsa o çocuk asla bağımlı olmaz” diyen Adli Bilişim Uzmanı ve eski polis memuru İsa Altun, “Uyuşturucunun tedavisi çok pahalı ve güç. Çocuk uyuşturucuya bulaştıktan sonra her ailenin hastane masrafını karşılamaya gücü yetmez. Önlemek tedavi etmekten daha kolaydır. Aileleri önleme konusunda bilinçlendirirsek, tedavi etmekten daha kolay olacak. Bir kayıp nesil yaşama tehlikemiz var. Bunu dış güçler acımadan kullanabiliyor. Medya ve bilişim sistemleri kullanılarak ülkemiz üzerinde çok büyük bir proje ve büyük bir saldırı var”açıklamasında bulundu.


Haber: Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.