Vicdanları Yaraladınız

  • SUR YAPIIIIIII

Tarih 10 Ekim 2015. Saat, 10:04. Yer, Ankara Garı. Önce 3 saniye ara ile iki patlama sesi duyuldu. Ardından IŞİD bağlantılı iki kişi tarafından eş zamanlı düzenlendiği anlaşılacak bu iki intihar saldırısı sonucunda 103 kişi yaşamını yitirdi. Resmi kaynaklara göre 391 kişi de yaralandı.

Bunu hatırlatarak yazımıza başlayalım ve bu bilgiyi yazının sonuna kadar da aklımızdan çıkarmayalım…

Belediye Meclislerinde nedendir bilinmez meclis üyeleri imar komisyonuna, plan ve bütçe ve ulaşım gibi komisyonlara girmek için can atar.

Ama ne hikmetse kimse isim verme komisyonunda yer almak istemez. Mecburi birilerinin yazılması gerektiğinden yazılır ve seçilirler.

Ama işte bazen öyle olaylar yaşanır ki isim komisyonu bir anda gündeme geliverir.

Konyaaltı Belediye Meclisi’nde yaşanan bir parka Emek Partisi GYK Üyesi Korkmaz Tedik’in isminin verilmesi olayı bir anda Antalya gündemine oturdu.

Malum; konu meclise gelmeden önce komisyona gelir ve sonrasında meclise gelir.

Meclise gelen konulardan bir tanesi de 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı önünde gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden Emek Partisi GYK Üyesi Korkmaz Tedik’in adının Konyaaltı ilçesinde bulunan bir parka verilmesi olmuştu ve bu madde AK Parti ile MHP’ye rağmen kabul edildi.

Peki neden bu isim veriliyor ve bu kişinin isminin verilmesine AK Parti ile MHP neden karşı çıkıyor?

AK Parti ve MHP gurubu diyor ki bu kişinin cenazesine HDP’li Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Sırrı Süreyya Önder gibi isimler katılmıştı…

Burada bir duralım ve Konyaaltı Belediye Meclisinde görev alarak ‘evet’ oyu kullanan meclis üyelerine ve Başkan Semih Esen’e bir soru sormak istiyorum.

Sorum çok basit…

Korkmaz Tedik nerelidir, kendisi ya da ailesinden birileri Konyaaltı ya da Antalya için ne gibi büyük bir iş yapmıştır da adı bir parka verilmek istenmiştir?

Öyle ya çok önemli bir isim olmalı ki ismi bir parka verilsin…

Türkiye Cumhuriyeti devletinin dününde ve bugününde pekçok önemli isim varken neden bu isimlerden birisi değil de Korkmaz Tedik?

Korkaz Tedik’in ya da ailesinden birileri Konyaaltı’nın kurulmasında önemli katkı koydu da bizim mi haberimiz yok?

Ya da Tedik ve ailesinin Konyaaltı’na ya da Antalya’ya çok büyük katkıları oldu da biz mi bilmiyoruz?

Birileri çıkıp neden Korkmaz Tedik isminin bir parka verildiğini açıklamalı.

Tedik’in ailesinin Konyaaltı’nda oturuyor olması birileri için tek başına yeterli olabilir ama bu ülke için canını verenler Türkiye Cumhuriyeti’ni kapsayan 783.562 km² toprakların her bir yerinde ikamet ediyorlar.

Kaldı ki diyelim ki hani olmaz ya Antalya’da yaşamış bir şehidimizin adını o parka madem vermek istemediniz o zaman bu ülkenin yetiştirdiği önemli kişiliklerden birinin bari adını verin de tartışmaya mahal bırakmayın.

Konyaaltı sınırlarında ikamet etmiş olan ve terör saldırıları, 15 Temmuz hain darbe girişimi, vatani görevini yaparken hayatını kaybederek şehit olan kimse yok mu?

Başkan Semih Esen konuyla ilgili yaptığı açıklamada Korkmaz Tedik’in ailesinin ve yakınlarının isteği doğrultusunda parka Tedik’in adının verilmesine karar verdiklerini dile getirmiş.

Nasıl yani?

Şimdi Konyaaltı ilçesinde ikamet eden ve Konyaaltı’nın önde gelen ailelerinden birisi de sülalesiyle birlikte kendilerinden birinin adının bir yere verilmesini isterse ne olacak?

Başta Başkan Semih Esen olmak üzere isim verme komisyonunda yer alan meclis üyeleri ve bir parka Korkmaz Tedik isminin verilmesine el kaldıranlar siyasi olarak değil de ellerini vicdanlarına koyarak tekrar düşünmeli.

Cenazesine terör örgütünün siyasi ayağından üç ismin katıldığı bir kişinin adını o parka verirken gerçekten vicdanınız rahat mı?

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 20 Aralık 2020 00:00

    Yorumunuz