• imsa
GÜNDEM Haber Girişi : 04 Eylül 2023 13:12

Yangınlarla mücadelede gücümüz arttı

Yangınlarla mücadelede gücümüz arttı

Son dönemde artan orman yangınları ile birlikte Orman Genel Müdürlüğü’nün orman yangınları ile mücadele kapsamında kullandığı hava gücü sayısı da artış gösterdi.

100 Helikopter 24 uçak ve 10 İHA ile orman yangınlarına müdahale edilerek en kısa sürede yangınların söndürülmesi için karadan ve havadan müdahale ediliyor.

1 Ocak 1 Eylül tarihleri arasında 1446 yangın çıkarken bu yıl bu rakam 1653’e yükseldi. Çıkan yangınlarda 8 bin 602 hektar alan yanarken bu yılın aynı döneminde 9 bin 870 hektar alan yandı.

Söz konusu dönemlerde geçen yıl orman yangınlarını söndürmek için kullanılan su miktarı 42 bin 984 ton olurken bu yılın aynı döneminde çıkan yangınları söndürmek için ise 78 bin 284 ton su kullanıldı.

Her orman yangınının ardından ortaya atılan “yerine kesin bişey yapıyacak” sözünün aksine yanan ormanlık alanlar yeniden yeşillendiriliyor.

Orman Bölge Müdürlüğü resmi internet sitesinde bu ve benzeri sorulara öncesi ve sonrası şeklinde fotoğraflarla adeta cevap veriyor.

Antalya Taşağıl yangının yangın sonrası fotoğrafları yer alırken hemen yanında ise yeşillendirme çalışması sonrasında yanan alanın yeşillendirilmiş hali görülüyor.

Aynı şekilde Olimpos’ta çıkan yangının yangın sonrası çekilen fotoğrafları ve yeşillendirme çalışması yapıldıktan sonraki fotoğrafları da yer alıyor.

Diğer illerde meydana gelen yangınlardan da öncesi ve sonrası şeklinde fotoğraflar yine Orman Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde yer alıyor.

 

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK