• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 11 Ocak 2024 10:29

Yapay ete geçit yok

Yapay ete geçit yok

Yapay ete izin verildiği şeklindeki iddialar Tarım ve ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yalanlanırken Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, "Yapay ete karşıyız" açıklaması geldi.

'DİNEN DE HARAMDIR'

Yapay etin dinen de haram olduğunu dile getiren Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, "Vatandaş ne eti yediğini bilme hakkı var. Yapay etin içerisinde ne var belli değil. Bizler yapay ete karşıyız. Vatandaşımızın kafasını yapay et gibi yapay gündemlerle karıştırıyorlar. Bakanımız İbrahim Yumaklı'ya da yapay ete izin verilmesinin söz konusu olmadığı yönündeki açıklamasından dolayı teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

MAHALLE KASABINDAN ALIN

Vatandaşı üç harfli marketlerden değil mahalle kasaplarından alışveriş yapmaya çağıran Osman Yardımcı, "Vatandaşımız mahalle esnafına sahip çıksın. Bir kültürün göz göre göre yok olmasına izin vermeyelim" dedi. Yapay etin çevreye verdiği zarara işaret eden Yardımcı, "Mevcut yöntemlerle yapılan yapay et üretimini artırmak, küresel sığır eti endüstrisinden 4 ila 25 kat daha fazla emisyona neden olabileceği yapılan araştırmalar ile ortaya konmuş durumda" dedi.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK