• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 15 Temmuz 2021 17:15

Yaşam mücadelesini anlattı

Yaşam mücadelesini anlattı
4 Temmuz Pazar günü falezlerde girdiği denizde akıntıya kapılarak sürüklenen ve tam 21 saat suda yaşam mücadelesi veren Muhittin Soyaltın yaşadıklarını anlatırken “Ölüm aklıma hiç gelmedi” dedi.

Eski Lara yolu falezlerden denize girerek tam 21 saat denizde kalan ve Kundu bölgesinde hayata yeniden tutunan 60 yaşındaki Muhittin Soyaltın yaşadıklarını gazetemize anlattı.

Telefon ile kendisine ulaştığımız Muhittin Soyaltın, ölmeyi hiçbir zaman aklına getirmediğini söylerken “Ölmeyi hiç bir zaman düşünmedim. Açlık ya da susuzluk da aklıma gelmedi. Sürekli olarak dua ettim. Antalyamız ve ülkemiz için yapmış olduğum projelerim vardı. Bu projeleri hayata geçirmeden vatanımıza ve milletimize kazandırmak istediğim için dua etti. Ailemin ve sevenlerimin dualarını kabul edilmesini istedim” dedi.

5-6 SENEDİR AYNI YERDE YÜZERİM

Olayın 4 Temmuz Pazar günü gerçekleştiğini belirten Muhittin Soyaltın, “Yaklaşık 5-6 senedir aynı noktadan denize girerim. Yine aynı noktaya gittim ve falezlerden denize girdim. Bugüne kadar hiç başıma gelmemişti ama nasıl olduysa bir anda akıntıya kapıldım ve akıntıyla birlikte sürüklenmeye başladım. Sabah erken saatler olduğu için gezi teknesi de yoktu. Balıkçı teknesi var mı diye sağıma soluma bakındım ama kimseyi görmedem” ifadelerini kullandı.

ÖLÜMÜ AKLIMA BİLE GETİRMEDİM

Tüm olumsuzluklara karşın umudunu yitirmediğini belirten 60 yaşındaki Muhittin Soyaltın, sistemli olarak çaprazlama bir şekilde yüzmeye devam ettiğini kaydetti. Düden Şelalesi’ bölgesinin kalabalık olabileceği ve kendisini birilerinin görebileceği düşüncesi ile o yöne doğru yüzdüğünü anlatan Soyaltın, “Bu kez de Düden Şelalesi’nden dökülen suyun akıntısına kapılarak sürüklenmeye başladım. Vücudumu fazla yormadan yavaş yavaş yüzmeye çalıştım” açıklamasında bulundu. 

TAM 21 SAAT YAŞAM MÜCADELESİ VERDİ

Hava sıcaklığının yüksek olduğunu anımsatan 60 yaşındaki Muhittin Soyaltın, “Zaman ilerliyor hava iyice ısınıyordu. Tuzlu su nedeniyle vücudumun yanmaya başladığını hissettim. Tuzlu su gözlerimi de yakmaya başlamıştı. Umudumu yitirmeden ölümü aklıma getirmeden yüzmeye devam ettim. Düden Şelalesi’nin o tarafta iki tane gezi teknesi gördüm ama onlar beni görmedi. Sabah 07.00'de girdiğim denizden, 10 deniz mili yaklaşık 18 kilometre yolu yüzerek, ertesi gün saat 04.00'te Kundu'daki bir otelin plajına ulaşabildim. Yaşadığım için Allah’a şükrediyorum. Daha yaşayacak günlerimiz varmış diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

VÜCUDU YANDI GÖZLERİ GÖRMEMEYE BAŞLADI

Sağlık durumu ile ilgili de bilgi veren Muhittin Soyaltın, tuzlu su ve güneş nedeniyle vücudunda ciddi derecede yanıklar oluştuğunu söyledi. Gözlerinde de sıkıntı olduğunu belirten Soyaltın, ilk günlerde yüzde 90 oranında görme kaybı olduğunu ve şimdilerde yüzde 50 civarında olduğunu ameliyat olduktan sonra tamamen iyileşmeyi umduğunu kaydetti. 


Haber: Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.