• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 22 Eylül 2023 11:03

Yaşlıları sevindiren ziyaret

Yaşlıları sevindiren ziyaret

36. Ahilik Haftası kapsamında Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Antalya Kuaförler Manikürcüler Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde Antalya Huzurevi Yaşlı Bakım Evinde ve Antalya Doğan Güneş Huzurevi Yaşlı Bakım Merkezi’nde  huzurevi sakinlerinin ve depremzede vatandaşlarımızın saç – sakal tıraşları ve kişisel bakımları yapıldı.

Ahilik Geleneği ve İyilik Hareketi

Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun, “Ahilik, Türk geleneklerinde köklü bir yere sahiptir ve yardımseverliği, dürüstlüğü ve toplumsal dayanışmayı teşvik eder. Ahilik Haftası, bu değerleri vurgulamak için önemli bir fırsat olarak kabul edilir. Bu yılki Ahilik Haftası’nda, yaşlı bakım evlerini ziyaret etmeyi ve yaşlıları mutlu etmeyi amaçladık” dedi.

 

 

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Antalya Kuaförler Manikürcüler Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde, yaşlı bakım evlerine giderek yaşlı erkeklerin tıraş ihtiyaçlarını karşıladılar. Bu basit ama anlamlı hizmet, yaşlıların hem fiziksel hem de duygusal olarak iyi hissetmelerine yardımcı oldu.

Yaşlıların Mutluluğu

Yaşlılar, bu sürpriz tıraş hizmetinden büyük mutluluk duyduklarını belirttiler. Gönüllülerle keyifli sohbetler ederek, uzun bir süre unutamayacakları anılar biriktirdiler.

 

Ahilik Haftası etkinlikleri, toplumsal dayanışmanın ve yardımseverliğin ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor. Bu tür etkinlikler, insanların bir araya gelerek toplumlarını daha iyi bir yer haline getirmeye nasıl katkı sağlayabileceklerini gösteriyor.Antalya’da Ahilik Haftası’nda gerçekleşen tıraş etme etkinliği, yaşlı bakım evlerinde yaşayan yaşlılara destek olma amacı güdüyor. Bu tür inisiyatifler, geleneksel değerleri yaşatmanın ve toplumsal dayanışmanın gücünü vurguluyor.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK