• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 28 Temmuz 2021 11:14

Yeni Kapanmalar Gelmeden Aşısıza Kısıtlama Gelsin!

Yeni Kapanmalar Gelmeden Aşısıza Kısıtlama Gelsin!
Salgında 4. dalga endişeleri artarken, yeniden kapanma riskine karşı birçok sektörden aşı yaptırmayanlar için kısıtlama talebi geldi

Salgında 4. dalga endişeleri artarken, yeniden kapanma riskine karşı birçok sektörden aşı yaptırmayanlar için kısıtlama talebi geldi

 

Delta varyantıyla birlikte son haftalarda COVID-19 vaka sayılarının hızla artması ve birçok ülkede yeniden kısıtlamaların gündeme gelmesi, Türkiye'de de endişeleri artırdı. Bir kez daha kapanmalarla karşı karşıya kalınmaması için aşılamanın hızlandırılması, aşı yaptırmayanlara ise kısıtlayıcı önlemler getirilmesini isteniyor. Herkes aşılansın, kapanma olmasın!

 

Bayram öncesine göre ikiye katlanan günlük vaka sayısı 20 bine yaklaştı. Bu gelişme sonbahar ile birlikte 4. dalga tehlikesini ve yeniden kapanma önlemlerini gündeme getirdi.

 

Daha bulaşıcı olan ve daha hızlı yayılan Delta Varyantı nedeniyle başta Avrupa olmak üzere birçok ülkede koronavirüs aşısı zorunlu hale getirildi. Söz konusu bölgelerde aşı yaptırmayanların belirli yerlere girişi engellenerek aşılanma oranlarının yükseltilmesi hedefliyor.

 

İngiltere

 

İngiltere'de ekim ayından itibaren bakım evi çalışanlarının koronavirüs aşısı yaptırması zorunlu olacak. Gece kulüpleri ve kalabalıkların gittiği diğer eğlence mekanlarında da eylül sonundan itibaren müşterilerin iki doz aşı yaptırdıklarını beyan etmesi gerekecek.

 

Fransa

 

Fransa'da tüm sağlık çalışanlarının aşı yaptırması zorunlu hale getirildi. Sinema gibi kapalı alanlara girmek isteyenlerin veya toplu ulaşımı kullanmak isteyenlerin de aşı kartlarını veya negatif test sonuçlarını göstermesi gerekiyor. Müşterilerinin aşı kartlarını kontrol etmeyen işyerlerine de ceza öngörülüyor.

 

Yunanistan

 

Yunanistan'da bakım evi personeline ve sağlık çalışanlarına aşı zorunluluğu getirildi. 16 Temmuz'dan bu yana sinema, tiyatro, bar ve spor salonları gibi kapalı yerlere sadece aşılı kişilerin girişine izin veriliyor.

 

Almanya

 

Almanya, aşı zorunluluğuna direnen ülkelerden biri. Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya, halkın aşılama kampanyasına duyduğu güvenin zedeleneceği gerekçesiyle zorunlu aşı çağrılarını şu ana dek reddediyordu ancak Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Helge Braun dün yaptığı açıklamada, sonbahar aylarında aşılanmayanlara yönelik kısıtlamalar olabileceğini açıkladı. Braun, "Aşılananlar aşılanmayanlara göre daha fazla özgürlüğe sahip olacaklar" dedi.

 

Aşı zorunluluğu getiren diğer ülkeler arasında ise İtalya, Macaristan, Malta, Rusya, Suudi Arabistan, Türkmenistan ve Kazakistan yer alıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.