• SUR YAPIIIIIII
YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 04 Mart 2021 16:47

Yerli ve Milli Sanayimizi İleriye Götürmek İçin Çalışacağız

Yerli ve Milli Sanayimizi İleriye Götürmek İçin Çalışacağız
Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Mart ayı toplantısı Vali Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleşti.

Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Mart ayı toplantısı Vali Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleşti. Toplantının ardından Organize Sanayi Bölgesindeki firmaları ziyaret eden Vali Yazıcı, sektöründe lider birçok firmanın bölgede faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Mart ayı toplantısı Vali Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleşti. Toplantının ardından Vali Yazıcı,Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar ile birlikte bölgede faaliyet gösterenÖzteknik Mermer İşleme Makineleri, Merkez Anadolu Kimya Sanayi Üretim Pazarlama ve Kar-Yapı Tasarımfirmalarını ziyaret etti. Yerli ve Milli sanayinin önemini her zaman vurgulayan Vali Yazıcı; “Bölgemizde yapmış olduğumuz ziyaretlerle görüyoruz ki Antalya’mız turizmde olduğu gibi sanayide de öne çıkan bir şehir. Ziyaret ettiğimiz firmalara baktığımızda hepsi sektörlerinde başarılı işler çıkardıklarını ve sektörlerinde öncü olduklarını görmekteyiz. İhracatımızı, üretimimizi ve istihdamımızı arttırmak için daha çok çalışacağız.” diye konuştu.

Ziyaretine ilk olarak Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) kurulan, mermer ve granit işleme makineleri, metal işleme makineleri, havacılık ve savunma sanayi alanında üretim yapan Özteknik Mermer İşleme Makineleri firmasını ziyaret eden Vali Yazıcı, firma sahibi Mehmet Ali Gülaçtı’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Alanında Lider Firmalar
Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalarla ilgili açıklama yapan Vali Yazıcı; “Kendi alanlarında öncü firmaların şehrimizde olması büyük bir gurur kaynağı. Bu firmalarımız hem Antalya’mız hem de ülkemiz için çok büyük değer. Gezmiş olduğumuz Özteknik Mermer İşleme Makineleri firması da alanında öncü bir firmamız. Bu tür firmalarımızın sayısını arttırmak, yerli ve milli sanayimizi daha ileriye götürmek için daha çok çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Firma Sahibi Mehmet Ali Gülaçtı ise, Ar-Ge ve İnovasyon’a verdikleri önemle alanında özgün makine tasarımlarına imza attıklarını ve sürekli kendilerini yenileyen bir anlayışla hareket ettiklerini ifade etti. Üretimde temel ilke olarak yeni teknolojileri takip ettiklerini belirten firma sahibi Gülçatı, 2018 yılında “İnovasyon Ödülü” kategorisinde inovatif çalışmalarıyla ilgili ödül kazandıklarını dile getirdi.

Yenilikçi ve Yaratıcı Çalışmalar
Ülkemizde son dönemlerde bilimsel alt yapının desteğiyle Ar - Ge ve inovasyon odaklı çalışmaların artarak, katma değeri yüksek ürünler ortaya konduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Her zaman dediğimiz gibi yenilikçi ve yaratıcı çalışmalarla kendi imzamızı taşıyan ürünlerimizi üreteceğiz. Bu ürünler dünyada aranır hale gelinceye kadar çok çalışmaya devam edeceğiz. Bunun ilk şartı Ar-Ge ve inovasyon odaklı çalışmalar. Yerli ve milli üretim yapan firmalarımızın sayısının her geçen gün hızla arttığını görmekten de büyük gurur duymaktayız. Başarılarınızın devamını dilerim.” dedi.

Özteknik Mermer İşleme Makineleri firmasını ziyaretinin ardından Vali Yazıcı temaslarına gübre üretimi yapan Merkez Anadolu Kimya Üretim Pazarlama firmasıyla devam etti. 2001 yılında Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan firmanın, 14.500 m² alan üzerinde kimyasal, biyolojik ve organik gübre üretimi yaptığını aktaran firma sahipleri Osman Dirican ve Ayhan Kasapoğlu, güçlü bir Ar- Ge alt yapısına sahip olduklarını belirtti.

Tarımda Çeşitlilik Sağlayarak Dünya Pazarında Yer Bulmalıyız
Antalya’nın turizmin olduğu kadar tarımın da başkenti olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Tarım Antalya’nın ana sektörlerinden biri. Her ne kadar turizm ile öne çıkan bir şehir olsa da burası kadim bir tarım şehri. Tarım konusunda öne çıkan birçok firmamız mevcut. Tarımda çeşitliliği sağlayarak dünya pazarında yeni ürünlerle yer bulmalı ve tarım ürünlerindeki gelirimizi arttırmalıyız. Tarımdaki tecrübelerimizi Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleriyle geliştirip üretime dökerek ticari değeri yüksek ürünlere yönelmeliyiz. Yerli üretime, istihdama ve ihracata katkıda bulunan firmalarımızı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Türkiye ve dünyanın birçok ülkesine tarımsal ihtiyaçlara yönelik üretim yaptıklarını belirten firma sahipleri Dirican ve Kasapoğlu, asıl amaçlarının ülke tarımına destek vermekle birlikte, diğer ülkelerin tarımsal alanlarında da söz sahibi olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Son ziyaretini Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde 2001 yılında kurulan, iç ve dış cephe dekor ürünleri alanında üretim yapan Kar-Yapı firmasına yapan Vali Yazıcı,firma sahibi Köksal Sarı’dan üretim faaliyetleri ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Marka Değerimizi Arttıracağız
Ziyaretleri sırasında katma değerli ürünler ortaya koyarak markalaşmanın öneminden bahseden Vali Yazıcı; “Antalya’mız Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden bir tanesi. Önemli bir marka şehri. Bu marka şehri marka ürünlerle daha da ileriye hep birlikte taşıyacağız. Birçok alanda üretim yapan firmamız var. Ziyaretlerimizde firmalarımızın modern üretim tesisleri, nitelikli insan kaynakları ve üretim olanaklarıyla gerçekten fark yaratan ve sektörlerine yön veren firmalar olduklarını gördüm. Sektöründe öncü firmalarımızın üretmiş olduğu katma değerli ürünlerle markalaşma faaliyetlerini arttırarak yerli ve milli ürünlerimizle öne çıkmalıyız. Şehrimizin ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sunan, üretime destek veren herkesi kutluyorum.” dedi.

Ar-Ge çalışmalarına çok önem verdiklerini ve pazara sürekli yeni ürünler sunmaya çalıştıklarını belirten firma sahibi Köksal Sarı; üretim kapasiteleri, sahip olduğu ürün çeşitliliği ile sektöründeki firmalar arasında dünyanın sayılı üreticileri arasında olduğunu belirtti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.