• imsa
GÜNDEM Haber Girişi : 19 Eylül 2023 11:20

Yılda ortalama 900 kişi boğuluyor

Yılda ortalama 900 kişi boğuluyor

Tatilcilerin ve su sporu tutkunlarının yaz mevsimini dört gözle beklediği bu dönemde, bir üzücü gerçek de dikkat çekiyor: Deniz ve kanal boğulma vakaları artıyor. Türkiye genelinde ve dünya çapında, boğulma vakalarının artışı, su güvenliği konusunda ciddi bir tehlike oluşturuyor.

Deniz, göl ve kanal gibi su alanlarında güvenlik önlemlerinin alınması ve yüzme kurallarına uyulması konusunda sürekli olarak uyarılarda bulunulmasına karşın neredeyse her gün yeni boğulma olayları yaşanıyor. TÜİK rakamlarına göre deniz, su kanalı, dere ve göller hesaba katıldığında yılda yaklaşık 900 kişi boğularak hayatını kaybediyor.

Son dönemde, deniz, göl ve kanal gibi su alanlarında meydana gelen boğulma olaylarında artış gözleniyor. Bu olaylar hem yerel halkı hem de turistleri etkiliyor. Boğulma vakaları, can kayıplarına ve aileler için trajedilere neden oluyor. Boğulma vakalarının artışının arkasında bir dizi neden ve potansiyel tehlike yattığına işaret eden ve Antalya’da cankurtaran hizmeti veren Durmuş Karacan, “Suda yüzmeyi bilmeyen veya yetersiz yüzme becerilerine sahip olanların suya girme riski, denizde ve gölette akıntılar, dalgalar ve derin su gibi potansiyel tehlikeler, güvenlik kurallarına uyulmaması, can yeleği kullanımının ihmal edilmesi ve uygun denetimlerin olmaması ile alkol veya uyuşturucu madde etkisi altında suya girme ne yazık ki boğulma vakalarını arttırıyor” dedi.

Son olarak, 13 Eylül tarihinde Antalya’nın Kemer ilçesinde arkadaşları ile birlikte tatile gelen 20 yaşındaki Samet Ç. denizde boğulmasının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Yine 10 Eylül tarihinde Konyaaltı Sahili’nden denize giren 23 yaşındaki Atilla G. boğularak hayatını kaybetmişti.

Haber: Yalçın KÜÇÜK