• imsa
ÖZEL HABERLERHaber Girişi : 06 Şubat 2025 15:29

YOK OLMA TEHLİKESİ KAPIDA

YOK OLMA TEHLİKESİ KAPIDA

Türkiye’de plansız yapılaşma, aşırı su kullanımı, kirlilik ve madencilik faaliyetleri nedeniyle sulak alanlar ciddi tehdit altında. 

Etkisi Daha da Artacak

TEMA Vakfı Antalya İl Temsilcisi Mehmet Aslan, Eber Gölü, Gediz Deltası, Bafa Gölü ve Seyfe Gölü gibi önemli ekosistemlerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, sulak alanların korunması gerektiğini vurguladı.Mehmet Aslan, sulak alanların ekosistem için hayati öneme sahip olduğunu belirterek, mevcut koruma politikalarının etkili bir şekilde uygulanması ve yasal düzenlemelerin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Aslan, bu alanların korunmaması halinde su kaynaklarının azalacağı, biyolojik çeşitliliğin yok olacağı ve iklim değişikliğinin etkilerinin daha da artacağı ifade etti.

Hayati Önem Taşıyor

TEMA Vakfı Antalya İl Temsilcisi Mehmet Aslan, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:
"Ne yazık ki ülkemizde bilinçsiz yapılaşma, aşırı su tüketimi, çevre kirliliği ve madencilik faaliyetleri sulak alanlarımızı tehdit ediyor. Eber Gölü, Gediz Deltası, Bafa Gölü ve Seyfe Gölü gibi ekosistemler yok olma tehlikesi altında. Sulak alanların korunması, sadece doğa için değil, insan yaşamının devamlılığı için de zorunludur. TEMA Vakfı olarak, zarar gören sulak alanların rehabilite edilmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz."

Yasal Düzenlemeler Güçlendirilmeli

TEMA Vakfı yetkilileri, sulak alanların korunması için yasal düzenlemelerin sıkılaştırılması ve mevcut yasaların eksiksiz uygulanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, bilinçsiz su tüketiminin önlenmesi, sürdürülebilir tarım uygulamalarına geçilmesi ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi gerektiği ifade edildi.Antalya’da da sulak alanların korunması için çeşitli projeler yürütüldüğünü belirten Mehmet Aslan, özellikle Aksu ve Manavgat bölgelerindeki su kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmaların hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.