• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 08 Kasım 2023 11:40

Yüksek kira kaçırtıyor!

Yüksek kira kaçırtıyor!

Memur-Sen Antalya İl Başkanı Eyüp Bülent Miran, Antalya'da artan kira fiyatları nedeniyle tayin isteyen memur sayısının her geçen gün arttığını söyledi.  Miran, lojman ya da kira desteği sağlanması gerektiğini kaydetti.

Şu anda Antalya'da ev kiralarının 15-20 bin lira civarlarında olduğunu dile getiren Başkan Miran, "Sadece memur değil asgari ücret ile çalışanlar geçinmekte zorluk çekiyor. Durum böyle olunca da bazı memur arkadaşlarımız ya daha küçük ilçelere ye da farklı illere tayin istemekteler. Sendikamıza bağlı üyelerimizden de tayin isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Hükümetin artan kiralarla ilgili yüzde 25 zam sınırı da çok işe yaramış gibi görünmüyor. Ne yazık ki 7 bin 500 lira " şeklinde konuştu.

Cumhuriyetin 100.yılı nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde müjde beklediklerini söyleyen Eyüp Bülent Miran, "Meslekte 5 yılını dolduran öğretmenlere uzman, 10 yılı dolduran öğretmenlerimize ise başöğretmen sıfatının verilmesi müjdesini sayın Bakınımızdan bekliyoruz. Uygulamada yaptığı değişikliklerle eğitim- öğretim yılına başlayan Sayın Bakanın vereceği müjde, öğretmenlerde büyük bir heyecan oluşturarak moral ve motivasyonlarını yükseltecektir" açıklamasında bulundu.

Öğretmenlik meslek kanunu hakkında da konuşan Miran, "Bir siyasi parti konuyu yargıya taşımış ve bazı maddeler iptal edilmişti. 9 ay sonra yürürlüğe girecek. Kadük kaldı ihtiyaçları tam karşılamıyor. İhtiyaçların giderilebilmesi adına sendikamızın bazı talepleri var" dedi.

Memur maaşlarında eşel mobil sisteminin gelmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Miran, "Bizler sistemin 6 ayda bir değil her 3 ayda bir uygulanarak memurun enflasyonun altında ezilmemesini istiyoruz." dedi. Kariyer basamak sınavının 19 Kasım tarihinde yapılacağını hatırlatan Memur-Sen Antalya İl Başkanı Eyüp Bülent Miran, sonuçların ise 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde açıklanacağını belirtti. 

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK