GÜNDEM Haber Girişi : 04 Temmuz 2024 14:15

'Yürüdük, yine yürürüz'

'Yürüdük, yine yürürüz'

Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, "3600 Ek gösterge talebimizi, 3 milyon 600 bin adım atarak Bolu’dan Ankara’ya yürüyerek tekrar gündeme taşıyacağız. Yürüdük, yine yürürüz" dedi.
Sendika şube binasında Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen toplantıya Memur-Sen İl Başkanı Eyüp Bülent Miran, Memur-Sen'e bağlı diğer sendika şube başkanları ve yöneticileri katıldı.
ÖNEMLİ KONULARA DEĞİNDİ
Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya yaptığı açıklamada; 'Sözde kalmasın toplu sözleşme ikramiyesi ödensin', 'Kira yardımı hemen şimdi'  'Mülakat gitsin liyakat gelsin', '3600 hemen şimdi', 'Servisime dokunma', 'Kamuda şiddet Yasası çıkarırsın', 'YHS Kaldırılsın' konularına dikkat çekti.
Büro Memur Sen Şube Başkanı Ünal Hisarkaya "3600 Ek gösterge talebimizi, 3 milyon 600 bin adım atarak Bolu’dan Ankara’ya yürüyerek tekrar gündeme taşıyacağız. Yürüdük, yine yürürüz" dedi.
ÖNCELİKLERİMİZ VAR
Başkan Hisarkaya, "Kamu görevlisi arkadaşlarımızın karşı karşıya kaldıkları onlarca çözüm bekleyen problemlerden, çözümü kolay ve bunun için kamu idaresi tarafından sözleri verilmiş, gecikmesi kangrene neden olabilecek,  acil çözüm bekleyen, kamu çalışanlarının tümünü ya da ekseriyetini etkileyen öncelikli başlıklarımızı açıklıyoruz" dedi.
TEK TEK SIRALADI
Sendika olarak üyelerin önceliklerini sıralayan Ünal Hisarkaya şunları söyledi; "1. dereceye gelmiş devlet memurlarına 3600 Ek gösterge verilmesi, Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesinin yeniden verilmesi, Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılması, Fahiş Kira artışları ve yaşanılan hayat pahalılığı karşısında devlet memurlarına yapılacak Kira Yardımı, Fazla Çalışma ile Resmi tatil ve Bayram günlerinde yapılan çalışmaların karşılığının ödenmesi, Tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilecek olan servis hizmetinin devamının sağlanması şeklindedir."
EYLEMLİLİK SÜRECİNİ BAŞLATIYORUZ
Başkan Hisarkaya, "Hak, adalet ve demokrasi bilinciyle görevimiz; temsil ettiğimiz tüm kamu görevlilerinin haklı taleplerinin sesi olmak için çalmadık kapı bırakmamak ve yasaların tanımladığı görev, sorumluluk ve izinler çerçevesinde bugün itibarıyla bu taleplerimiz için eylemlilik sürecini başlatıyoruz" dedi.
YOLLARA, MEYDANLARA İNDİK
Daha önce de böyle bir süreci yaşadıklarına vurgu yapan Hisarkaya, "Yollara, meydanlara indik ve mücadelemiz sonrası kazandık. Şimdi yeniden ülke genelinde bir eylem takvimini bugün itibarıyla başlatıyoruz" ifadesini kullandı.
KOKART TAKMA EYLEMİ
Ülke genelinde çalışma ortamlarında kokart tajma eylemi gerçekleştirdiklerine değinen Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, "Geçtiğimiz hafta Tüm Türkiye genelinde Büro Hizmet kolunda bulunan 51 kurum ve kuruluşta 350 bin kamu çalışanı ile omuz omuza bir hafta boyunca taleplerimizi içeren kokartları yakamızda taşıyacağımızı açıkladık ve bugüne kadar da taşıdık" açıklamasında bulundu.
HAKLARIMIZ İÇİN YENİDEN YÜRÜRÜZ
Üyelerinin haklarını sonuna kadar korumakta kararlı olduklarını belirten Hisarkaya daha önce yürüdklerini ve yine yürüyebileceklerini belirtirken şöyle konuştu, "Belirlediğimiz tarihe kadar bu taleplerimizin gerçekleşmemesi halinde, yürüme eylemi gerçekleştireceğiz.  3600 Ek gösterge talebimizi, 3 milyon 600 bin adım atarak Bolu’dan Ankara’ya yürüyerek tekrar gündeme taşıyacağız."
Haber: Yalçın KÜÇÜK