• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 06 Mayıs 2022 11:29

Zafer Partisi’nde kutlama

Zafer Partisi’nde kutlama
Zafer Partisi Antalya İl Başkanılğı’nda 3 Mayıs Türkçülük Bayramı dolayısıyla pasta kesilirken yeni üyerelere de rozetleri takıldı. İl Başkanı Galip İlya ve yönetim kurulu üyeleri “Ne mutlu Türk’üm diyene” derken “Anadolu’ya selam olsun” ifadesini kulland

Zafer Partisi Antalya İl Başkanılğı’nda 3 Mayıs Türkçülük Bayramı dolayısıyla pasta kesilirken yeni üyerelere de rozetleri takıldı. İl Başkanı Galip İlya ve yönetim kurulu üyeleri “Ne mutlu Türk’üm diyene” derken “Anadolu’ya selam olsun” ifadesini kullandı.

 

Açılışına hazırlanılan yeni il binasında bir araya gelen partililer 3 Mayıs Türkçülük Bayramı dolayısıyla pasta kesti. “3 Mayıs bir bayram değildir. Milli şuurun ayaklanmasıdır” diyen Zafer Partisi Antalya İl Başkanı Galip İlya, “Her Türkçü, bulunduğu yerin görevini inançla yaparsa, Türkçülük ülküsü sağlamlaşır. Türklük güçlenir. Gittikçe uyanan milli şuur karşısında gafiller ve hainler, Türk milletini daha çok aldatamayacaklardır. Kızılelma’nın yolunu kapatamayacaklardır” şeklinde konuştu.

 

“Her Türkçü, bulunduğu yerin görevini inançla yaparsa, Türkçülük ülküsü sağlamlaşır. Türklük güçlenir” diyen İl Başkanı Galip İlya, “Türkçülük öyle şerefli bir bayraktır ki: Onu vatanın her köşesinde durmadan dalgalandırmak her Türk’ün ilk ve milli vazifesidir. 3 Mayıs bir bayram değildir. Milli şuurun ayaklanmasıdır” ifadeseni kullandı.

 

Türkçülük Günü’nün 3 Mayıs 1944 tarihinin anıldığı gün olduğunu söyleyen Başkan İlya, “Irkçılık-Turancılık davasının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız - Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan Ankara Nümayişini anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkûm tarafından kutlanmıştır. Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılar Türkçüler Günü adını almıştır” diyerek Türkçülük Günü hakkında bilgi verdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.