• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 02 Ağustos 2024 12:33

‘Zam değil çözüm bekliyoruz’

‘Zam değil çözüm bekliyoruz’

Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, son dönemde artan zamlar ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşların zor durumda olduğunu belirtti. Başkan Kul, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kiracılar ve dar gelirli vatandaşların yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekti ve yetkililere seslendi.

"Zamlar Vatandaşları Zor Durumda Bırakıyor"

Cengiz Kul, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Elektrik %38, doğalgaz %38, emekliye %19 zam geldi. Asgari ücrete ise %0 zam yapıldı. Ev kiralarına %65 zam geldi. Milletvekillerine 45 bin lira zam artı yiyecek, içecek, giyecek gibi masraflar karşılanıyor. Dar ve kıt kanaat geçinen vatandaşlar zor durumda. Sorunların çözülmediği gibi, üzerine yeni sorunlar ekleniyor. Vatandaşlar artık bu yükü taşıyamaz hale geldi."

"Yetkililerden Somut Adımlar Bekliyoruz"

Başkan Kul, yetkililerin ekonomik sorunları çözmek yerine vatandaşları daha da zor durumda bıraktığını belirterek, "Millet birbirini öldürecek duruma geldi ve bu olanlara hala somut tepki çekmediniz. Bu zamlarla bu millet daha ne kadar idare edecek?" dedi.

"Gençlik Umutsuz ve Tehlikede"

Cengiz Kul, açıklamasında gençliğin durumuna da dikkat çekerek, "Gençler, tefeci, gasp, hırsızlık ve uyuşturucu gibi tehlikelerle karşı karşıya. Bu önemli ve geleceğimizi neden karartıyorsunuz? Bilerek veya isteyerek suç işlenmiyor, kimisi ailesi için bazıları çocukları için gözünü karartmış durumda" ifadelerini kullandı.

"Adalet ve Eşitlik Bekliyoruz"

Başkan Kul, yetkililere seslenerek, adaletin ve eşitliğin sağlanması gerektiğini vurguladı. "Adalet mülkün temelidir yazıyor, nerede adalet? Bütün yetkilileri artık elini başına koyup kaybolan Türk milletini düşünüp ona göre hareket etmeye davet ediyoruz" dedi.

Cengiz Kul, vatandaşların çözüm beklediğini ve zamların artık kabul edilemez olduğunu belirterek, "Millet sizden çözüm bekliyor, zam değil. Zamlarınız sizin olsun, huzur yüce Türk halkının olsun" diyerek yetkilileri acil çözümler üretmeye davet etti.

Haber: Yalçın KÜÇÜK