• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 01 Temmuz 2024 13:30

Zam sonrası tasarruf

Zam sonrası tasarruf

Türkiye genelinde elektrik tarifelerine yüzde 38 oranında zam yapıldı. Yeni tarifeler, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. Bu zam, özellikle dar gelirli vatandaşlar arasında endişeye neden oldu.

Antalya Elektrikçiler Odası Başkanı Yusuf Erdemir, artan elektrik fiyatları karşısında vatandaşların evde alabileceği tasarruf önlemleri hakkında bilgiler verdi.

ENERJİ VERMLİ CİAZLAR ÖNEMLİ

Erdemir, enerji tüketimini azaltmak ve faturaları düşürmek için öncelikle enerji verimli cihazların kullanılması gerektiğini söyledi. Aydınlatmalarda led kullanımının yine elektrik tasarrufu yapacağını kaydeden Başkan Erdemir, gereksiz ışıkların kapatılmasının, elektronik cihazların standby modunda bırakılmaması ve tamamen kapatılması ile doğru ısıtma ve soğutmayla, beyaz eşyaların düzenli bakımıyla tasarrufun mümkün olduğunu dile getirdi.

BUNLARI YAPMAK TASARRUF DEMEK

Antalya Elektrikçiler Odası Başkanı Yusuf Erdemir, "Eski ve yüksek enerji tüketen cihazlar yerine, enerji verimliliği yüksek olan yeni nesil cihazlar tercih edilmelidir. Geleneksel ampuller yerine LED ampuller kullanmak, enerji tasarrufu sağlayabilir.Kullanılmayan odalardaki ışıkları kapatmak, önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlar. Televizyon, bilgisayar ve benzeri elektronik cihazları kullanılmadığında tamamen kapatmak, enerji tüketimini azaltır.Kışın evinizi gereğinden fazla ısıtmamak, yazın ise klima kullanımını minimize etmek, elektrik faturalarını düşürür. Buzdolabı, çamaşır makinesi gibi beyaz eşyaların düzenli bakımını yapmak, enerji tüketimini azaltır" şeklinde konuştu.

Yusuf Erdemir, elektrik zamlarının kaçınılmaz olduğunu, ancak bilinçli tüketimle faturaların kontrol altında tutulabileceğini belirtti. Enerji tasarrufu sağlayacak küçük adımların bile uzun vadede önemli kazançlar sağlayabileceğini vurgulayan Erdemir, tüm vatandaşları enerji tasarrufu konusunda bilinçlenmeye davet etti.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK