• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 13 Ocak 2021 13:29

“Zincir Marketler Esnafi Boğuyor”

“Zincir Marketler Esnafi Boğuyor”
Çetin Osman Budak, “Organize market zincirleri kentlerin ekonomik planlamasını tarumar ediyor.”

ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili ve ANSİAD Şeref Üyesi Çetin Osman Budak ile bir araya geldiler. 2020’de koronavirüs pandemisinin ticaret ve sosyal hayata etkilerinin konuşulduğu görüşmede, Başkan Yardımcıları Ercan Özbek, Dr. H. Rana Demirer, Genel Sekreter Necdet Alkandemir ve Yardımcısı İsmail Volkan, Mali Yönetmen İlhan Karakaya ve Yardımcısı Ali Bal ile Toplantı Yönetmeni Sarper Dermut ve Yardımcısı Fatih Onkar bulundu. Ekonomik tahribatın derinleştiğine işaret eden CHP Milletvekili Çetin Osman Budak, “Sektörler kredilerle ayakta kalmaya çalışıyor. Hurda fiyatları ham madde fiyatlarını geçmiş durumda ve maliyetler yükseldi” dedi.İstihdama yönelik verilerin çelişkili olduğuna işaret eden Budak, “İş ararken aramaktan vazgeçenlerin sayısı geçen yıla göre artarak 2 milyondan 4,5 milyona çıkmış durumda. TÜİK ve SGK verileri arasında 500 bine yakın fark var. Bizim hesaplarımıza göre Türkiye’de 10 milyon işsiz vatandaş var” diye konuştu. TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülerek yasalaşan ‘Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanunu’na ilişkin konuşan Budak, “Hukuki dayanakları yok, sivil toplum bu işin içerisinde değil. Türkiye'de 600 dernek ve STK 2021 yılında kapatılma riskiyle karşı karşıya. Önce kayyum atanıyor, gerekçe sunmalarına gerek yok” dedi.

 

ZİNCİR MARKETLERİN SAYISI YERELLER HARİÇ 30 BİNE YAKLAŞTI

Zincir marketlerle ilgili uzun yıllardır düzenleme yapılmasını beklediğini ve bu konuda tüketiciyi ve esnafı korumaya yönelik bir çalışma içerisinde olduğunu kaydeden Çetin Osman Budak, “Organize market zincirleri kentlerin ekonomik planlamasını tarumar ediyor. Bir sokak ya da cadde üzerinde zincir marketler peşpeşe açılmış durumda. Birbirleriyle de bir yarış içerisindeler” diye konuştu. Zincir marketlerin yereller hariç Türkiye genelindeki sayısının 30 bine yaklaştığına işaret eden Budak, “Bunların tekel oluşturması hem üreticiyi hem de tüketiciyi tehdit edecek boyuta ulaştı. Yerel ve ulusal markaları da yok edecek seviyeye geldi. Ticareti de yerle bir eden bir durum ortaya çıktı. Zincir marketlerin kendi markalarında fason üretim yaptırması sanayiciyi de kârsız üretime zorluyor. Esnaf kepengini kapatıp gidiyor, bu asla kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.